неділя, 17 січня 2010 09:19

Україна побачить результати шести екзит-полів у день виборів

Україна побачить результати шести екзит-полів у день виборів

У день виборів низка соціологічних служб проведуть екзит-поли, результати яких оприлюднять о 20.00 за київським часом після офіційного завершення голосування і закриття виборчих ділянок.

Голосування на дільницях пройде з 8.00 до 20.00.

Консорціум "Національний екзит-пол" має намір опитати 17 січня не менше 13 тисяч респондентів на 240 дільницях у всіх регіонах України, в тому числі й у сільській місцевості. Фонд "Демократичні ініціативи" є координатором національного екзит-полу, який проводитимуть дві конкуруючі структури - Центр ім. Разумкова і Київський міжнародний інститут соціології (КМІС).

У цілому очікується, що похибка вибірки при опитуванні на 240 дільницях для перших трьох лідерів виборів не повинна перевищити 2,5%, для інших учасників - до 1,5%.

Телеканал "Інтер" організує екзит-пол 17 січня спільно з трьома соціологічними компаніями: "Социс", "ФОМ-Україна" та "Юкрейніан соціолоджі сервіс". Планується, що в ході екзит-полу буде опитано 15 тис. осіб на 420 дільницях по всій Україні. Опитування буде проводитися в 50 містах і селищах міського типу, а також у 121 селі. На "Інтері" о 20:00 у неділю вийде спеціальний випуск "Подробиць", який почнеться з оприлюднення результатів екзит-полу.

Телеканал ICTV ініціював екзит-пол, який каналу допоможе організувати міжнародна соціологічна компанія GFK NOP. Намічено опитати 20 тисяч виборців на 300 виборчих дільницях України. Буде залучено 900 інтерв"юерів на місцях і 40 в call-центрах. Опитування розпочнеться з відкриттям виборчих дільниць о 8:00 і триватиме до закриття дільниць. Результати екзит-полу будуть оголошені 17 січня о 20:00 в ефірі ICTV.

Український інститут соціальних досліджень ім. Олександра Яременка проведе у день виборів опитування на замовлення газети "Аргументи і факти в Україні". Будуть опитано близько 15 тисяч виборців методом анонімного експрес-опитування на 400 виборчих дільницях. Попередні результати - станом на 18.00 - оголосять о 20.00, відразу після закриття виборчих дільниць у конференц-залі "Українського медіа-холдингу" (вул. Фрунзе, 104).

Крім того, екзит-пол має намір провести також компанія Research & Branding Group і, за попередніми даними, його результати будуть оприлюднені о 20.00 в ефірі телеканалу "Україна".

На ТРК "Україна" в рамках спецвипуску "Шустер Live. Ніч виборів" будуть оголошені результати ексклюзивних екзит-полів, які робляться на замовлення телеканалу.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Україна побачить результати шести екзит-полів у день виборів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі