неділя, 22 вересня 2013 10:57

Україна на фініші підписання Угоди з ЄС. Було б помилкою не зробити останній крок", - МЗС Польщі

Україна на фініші підписання Угоди з ЄС. Було б помилкою не зробити останній крок", - МЗС Польщі
Радослав Сікорський. Фото: obozrevatel.com

Україна вже вийшла на фінішну пряму підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом і було б помилкою не зробити останній крок.

Про це на міжнародній конференції в Ялті заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський, передає НБН.

"Ви вже за крок до мети, я сподіваюся, що фініш буде успішним. Коли ви так близько біля фінішу, погано, якщо б ви не зробили останній крок. Ми змогли це зробити, і я впевнений, що і ви зможете це зробити ", - заявив Сікорський.

Разом з тим  за словами польського дипломата, підписання асоціації - це тільки початок довгого процесу і Україна повинна продемонструвати рішучість. "Документ про асоціацію - це не тільки технічний документ, це політичне бачення того, як країни в союзі з ЄС перебувають стосовно до інших країн ", - сказав Сікорський.

Він також розповів , що потрібно робити , щоб досягти успіхів. "У нас , наприклад, експорт зріс у 2,5 рази. Ви теж можете досягти цього, якщо підпишете цю угоду і будете його реально впроваджувати, будете боротися з корупцією, створювати умови для інвестицій і станете дійсно сучасною українською державою ", - заявив польський дипломат.

Нагадаємо, на засіданні 18 вересня Кабінет міністрів України схвалив текст Угоди про асоціацію з ЄС, яка, як планується, буде підписана вже наприкінці листопада на саміті Східного партнерства у Вільнюсі.

Зараз ви читаєте новину «Україна на фініші підписання Угоди з ЄС. Було б помилкою не зробити останній крок", - МЗС Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

62

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі