субота, 19 грудня 2020 22:52

Україна отримала гуманітарну допомогу від Хорватії

Україна отримала  гуманітарну допомогу від Хорватії
Гуманітарна допомога надійде для медичних установ Києва. Фото: УНН

Почесний консул України в Республіці Хорватія Івіца Пирич 18 грудня передав через посольство України у Загребі гуманітарну допомогу по боротьбі з коронавірусною пандемією Covid-19.

Про цю акцію він розповів у коментарі УНН: "На жаль, друга хвиля коронавірусу накрила всю Європу. Не стала винятком у цьому плані і Україна. Для надання необхідної допомоги Консульство України у Хорватії передало 15 тисяч медичних захисних масок виробництва Splendor, а також засоби дезінфекції компанії Labud".

За його словами, гуманітарна допомога надійде для медичних установ Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Covid-19: коли чекати спад епідемії в Україні

"Всі антиковідні засоби зроблені у Хорватії і мають сертифікати Євросоюзу. Проведення гуманітарної акції допомоги не є разовим і буде продовжене у Дніпрі та інших містах України. Я дуже вдячний послу України Василю Кириличу за дуже тісну і плідну співпрацю. Ми і у подальшому будемо здійснювати тісну взаємодію для подолання загрози і наслідків вірусної небезпеки", - заявив співрозмовник агентства.

Загалом протягом року 28 країн світу, у тому числі і Ватикан, надавали допомогу Україні для боротьби з поширенням коронавірусної інфекції.

В Україні станом на 19 грудня 2020 року зафіксували 11 742 нових випадки коронавірусної хвороби. Зокрема, захворіли 547 дітей та 481 медпрацівник. Усього маємо 956 123 інфікованих. Із них 574 536 осіб одужали (13 314 за минулу добу), 16 469 – померли (213 за вчора).

Зараз ви читаєте новину «Україна отримала гуманітарну допомогу від Хорватії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі