пʼятниця, 06 серпня 2021 03:47

Україна не залишиться без газу навіть у разі запуску "Північного потоку-2" - секретар РНБО

Україна не залишиться без газу навіть у разі запуску "Північного потоку-2" - секретар РНБО
Данілов розповів про газ для України. Фото: РБК

Українська влада опрацьовує ризики, які несе запуск "Північного потоку-2".

Навіть якщо російський газопровід коли-небудь запрацює, то без газу країна не залишиться, заявив Секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов в інтерв'ю виданню НВ.

"Відразу скажу: без газу Україна точно не залишиться. У нас є чітке розуміння і стратегія нашої енергетичної безпеки, і ми всі ці питання відпрацьовуємо" - сказав він.

"Що стосується дій РФ, то потрібно розуміти, що у них є власні вибори, які будуть 19 вересня, і дуже багато процесів, які сьогодні відбуваються, зокрема гучні заяви Російської Федерації, мають свою внутрішню політичну причину. Але ми не повинні розслаблятися. Росія для нас - постійний і щохвилинний ризик" - резюмував він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Росії буде важко зіскочити" - Вітренко прокоментував транзит газу через Україну

21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом "Північний потік-2". Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну і вжити заходів, якщо Росія спробує використовувати СП-2 у якості зброї проти України.

Зараз ви читаєте новину «Україна не залишиться без газу навіть у разі запуску "Північного потоку-2" - секретар РНБО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі