неділя, 27 лютого 2022 10:56

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна не домовлятиметься з Кремлем у Білорусі - Нікіфоров

Україна не домовлятиметься з Кремлем у Білорусі - Нікіфоров
Україна готова до перемовин у нейтральних містах. Фото: ОП

Українська влада не буде вести переговори з Росією у Білорусі.

Про це повідомив речник президента Володимира Зеленського Сергій Нікіфоров у Facebook.

"Ми так само почули заяви про те, що російська делегація прибула до Гомеля на переговори. Маю заявити, що представників України там не буде. Такий формат справді обговорювався. Але в останній момент перемовники РФ висунули вимогу, що українська армія повинна спершу скласти зброю. На це негайно отримали пропозицію вирушити за "русским военным кораблем". Тому їхні сьогоднішні заяви і рішення, попри все, демонстративно їхати до Гомеля - є лише інформаційним тиском і спробою перекласти відповідальність за зрив на Україну", - написав він.

Україна готова до перемовин, але без попередніх умов. Це стосується і місця проведення. Українці не поїдуть до Білорусі, з території якої обстрілюють наші міста.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський та Путін детально обговорять мир і припинення вогню - ОП

"Так само у питаннях безпеки нашої делегації ми вимушені були б покладатися на гарантії сторони, яка приймає. З огляду на попередні події такі гарантії вартують дуже мало. Позиція України залишається незмінною. Ми готові зустрічатися у будь-якому нейтральному місці: Баку, Стамбулі, Варшаві, Відні. Ми й надалі запрошуємо Росію якнайшвидше сісти за стіл переговорів і вберегти життя своїх військових. Кожен день зволікання вартуватиме РФ непоправними людськими та економічними втратами", - додав Подоляк.

Третій день російського вторгнення. Тривають бої за Київ. Захищати столицю зголосилися 18 тисяч добровольців, а президент Володимир Зеленський не залишає Київ. І все більше потерпає від російської агресії цивільне населення. Країни Заходу домовилися відключити Росію від системи SWIFT.

Зараз ви читаєте новину «Україна не домовлятиметься з Кремлем у Білорусі - Нікіфоров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі