четвер, 17 листопада 2022 23:10

Спецтема: Війна Росії проти України

Удар для Путіна: чому РФ посилила терор України та чи вступить НАТО у війну

Удар для Путіна: чому РФ посилила терор України та чи вступить НАТО у війну
Ракети, які впали у Польщі, – це вперше ситуація, коли напряму зачепили країни НАТО, пояснює Петро Черник. Фото: Facebook

Росія відновила масивні обстріли України. Так у Кремлі показують, що прийняли виклик міжнародної спільноти щодо поглиблення ізоляції країни-агресора.

Однак ракети, які впали в Польщі, прискорять консолідацію НАТО щодо підтримки України. Попри це сам Альянс у війну не вступить, заявив у коментарі Gazeta.ua військовий експерт Петро Черник.

"G-20 було дуже серйозним ударом для Путіна. Йому дали чітко зрозуміти його місце і цивілізаційну прірву між Росією та світом. Президент РФ показав, що цей виклик прийняв і готовий воювати до останнього. Однак за останні кілька місяців росіяни показали, що у них наростає проблема з ракетами. Потужностей, щоб завдавати удари щоденно, вони не мають. Дістають ракети зі складів, а нові треба виготовити", – розповів Черник.

Вчора збили 80% того, що летіло у бік України, додає експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Втеча росіян з Херсона – куди кинуть ті частини, які відтіснили на лівий берег

"Це дуже високий коефіцієнт. На 100 відсотків закрити небо не вийде. Його можна тільки прикрити і підняти відсоток збивання. Можемо дійти до 94, чи 96. Але навіть "Залізний купол" не захищає Ізраїль повністю. Важливо говорити про це, бо коли скажуть, що небо закрите – суспільство розслабиться", – сказав Черник.

Ракети, які впали у Польщі – це перша ситуація, коли напряму зачепили країни НАТО, пояснив експерт.

"Блок зрозумів, із чим має справу і що вся відповідальність на росіянах. Це означає, що Україні передаватимуть ще більше сучасних зенітно-ракетних комплексів та посилять фінансування. Це прискорить консолідацію НАТО щодо нарощування військової міці України, однак сам Альянс у війну не вступить", – уточнив Черник.

У вівторок, 15 листопада, Росія завдала масованого ракетного удару по території України. Тоді ж у прикордонному селищі в Польщі впала ракета, внаслідок чого двоє людей загинули.

У Польщі терміново скликали Комітет Ради міністрів з питань національної безпеки і оборони. Вирішили підвищити боєготовність деяких підрозділів та розглянути можливість задіяти статтю 4 Договору про НАТО.

Зараз ви читаєте новину «Удар для Путіна: чому РФ посилила терор України та чи вступить НАТО у війну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі