середа, 04 вересня 2019 17:34

У ЗМІ просочилась інформація про команду нового генпрокурора

У ЗМІ просочилась інформація про команду нового генпрокурора
Руслан Рябошапка керує ГПУ з 29 вересня. Фото: УНІАН

Заступниками нового генерального прокурора Руслана Рябошапки можуть стати Віталій Касько, Віктор Трепак, Гюндуз Мамедов і Костянтин Кулик. Про це у Telegram написала журналіст Соня Кошкіна.

"Перший заступник – Віталій Касько. Його, мабуть, представляти особливо не треба. Заступником уже був - відразу після Революції - працював у тісній зв'язці з Давидом Саквалерідзе. Зокрема, у справі "діамантових прокурорів". Загалом Касько - персонаж позитивний. Точно не підлий", - пише журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рябошапка звільнив прокурорів чотирьох областей

Трепак - теж відома особа. Він був першим заступником голови СБУ за часів Василя Грицака і прославився як автор скандалу з "амбарною книгою" Партії регіонів.

Мамедов - прокурор АР Крим.

Кулик зараз очолює один із відділів Генпрокуратури. У минулому був військовим прокурором сил АТО. У березні 2017-го від прокуратури уклав з екс-директором курченківської компанії "Газ України-2020" Аркадієм Кашкіним угоду про визнання провини. Її результатом стала конфіскація $1,5 млрд майна Віктора Януковича.

Був фігурантом справи НАБУ за "незаконне збагачення". Зараз цієї статті в Кримінальному кодексі немає.

"Відчувши, що вітер дме в інший бік, Кулик оперативно переметнувся до табору нової влади (коли вона нею ще не була навіть). Безпосередньо перед виборами він оголосив підозри Валерії Гонтаревій, Олексію Філатову і Борису Ложкіну", - пише Кошкіна.

Руслан Рябошапка керує Генеральною прокуратурою із 29 вересня.

До цього був заступником керівника Офісу президента. У 2016-2017-х - членом Національного агентства з питань запобігання корупції.

На виборах 2019-го працював радником Володимира Зеленського.

Зараз ви читаєте новину «У ЗМІ просочилась інформація про команду нового генпрокурора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі