понеділок, 09 серпня 2021 19:27

У Зеленського відповіли на звинувачення Лукашенка

У Зеленського відповіли на звинувачення Лукашенка
Лукашенко продовжує безпідставно звинувачувати Україну. Фото: Reuters

Президент Володимир Зеленський називає безпідставними звинувачення з боку самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка в підготовці на території України бойовиків.

"Президент наголошує на тому, що Україна бореться з бойовиками, а не тренує їх, як заявив Лукашенко. Заяви Лукашенка Володимир Зеленський називає безпідставними", – повідомив речник Зеленського Сергій Никифоров, повідомляє Офіс президента

Заяви Лукашенка мають на меті відвернути увагу від мітингів у Білорусі.

"Кризу, що почалася після президентських виборів, можна розв'язати лише демократичним шляхом. Але Олександру Лукашенку забракло сміливості ним піти", – сказав Никифоров.

Зеленський наголошує, що Україна залишається вірним другом білоруського народу, але не втручається в політичні процеси інших держав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мер Мінська наказав прибрати з полиць магазинів товари з України

"Сподіваємося, що не буде недружніх кроків стосовно України з боку Олександра Лукашенка. Якщо ж будуть – це отримає негайну й потужну відповідь і нашої держави, і міжнародної спільноти", – додав речник.

Україна і Білорусь потрібні в НАТО, щоб прибрати "сіру зону" між Росією і Альянсом. Такі плани має США.

Про це заявив глава МЗС Білорусі Володимир Макей в документальному пропагандистському серіалі "Білорусь проти кольорової революції".

За його словами, про розширення НАТО нібито відкрито заявив екс-радник Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відповіли на звинувачення Лукашенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі