субота, 20 серпня 2022 18:16

У Зеленського і Єрмака побільшало радників – Арестовича там немає
4

На початку повномасштабної російської агресії Олексій Арестович виступав на брифінгах в Офісі президента.

У президента Володимира Зеленського і керівництва його Офіса є 46 штатних і позаштатних радників.

У переліку немає імені Олексія Арестовича. Відповідь на запит опублікував "Український тиждень".

Водночас у списку є інші відомі публічні речники влади, наприклад, Михайло Подоляк і Сергій Лещенко – обидва є радниками керівника Офіса президента Андрія Єрмака поза штатом.

Кількість радників збільшилася. Торік у червні ця цифра становила 39.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович заявив про "хороший" СРСР – у мережі його назвали "кінченим"

При цьому Арестовича й далі часто називають радником керівника ОП. Наприклад, опубліковане 11 серпня інтерв'ю Дмитра Гордона з Арестовичем так і називається: "Інтерв'ю Дмитра Гордона із радником керівника Офіса президента України Олексієм Арестовичем. 2022 рік".

У випуску 26 липня програми "Фейгін live", де Арестович регулярно бере участь як гість, була розмова й про його роботу в ОП. Арестович на запитання: "А ти звільнився з посади радника Єрмака?" відповідає: "Ні, не звільнився".

Варто зазначити, що ще наприкінці травня Арестовича називали "радником керівника Офіса президента" на сторінці ОП в Telegram. Зокрема, його акаунти називали в переліку офіційних для отримання "достовірної інформації з надійних джерел".

Слід також зауважити, що протягом останніх місяців Арестович публічно часто використовує щодо себе формулювання "радник Офіса президента, позаштатний".

Такого формулювання посади журналістам не вдалося знайти ані в постановах і ухвалах судів, ані в розпорядженнях, указах чи інших публічних документах держорганів.

Водночас ані влада, ані сам Арестович жодного разу не спростовували те, як його представляють у пресі.

Олексій Арестович є "радником всього Офісу разом", заявив Подоляк у Telegram.

"Пан Арестович дійсно не є ані радником глави ОПУ, ані радником будь/кого з його замів. Він так багато говорить, що ми зробили його… радником всього Офісу разом. Саме так його посада і звучить по складах: "радник Офісу Президента України". Яким він офіційно і рахується згідно посадового розкладу", – написав.

Андрій Єрмак призначив Арестовича своїм позаштатним радником у грудні 2020 року. У січні Арестович заявив, що залишив посади радника і речника делегації України в ТКГ.

У червні Арестович викликав обурення серед українців заявою про "маленьку культуру". Його назвали "малоросом" і "совком".

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського і Єрмака побільшало радників – Арестовича там немає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі