неділя, 17 січня 2010 15:07

У Запоріжжі почали влаштовувати масові "каруселі" на автотранспорті

У Запоріжжі почали влаштовувати масові "каруселі" на автотранспорті

Запорізьке відділення Комітету виборців України (КВУ) фіксує масове підвезення виборців на виборчі дільниці в Запорізькій області.

За даними спостерігачів, характерні події відбуваються на виборчих дільницях у декількох округах. Зокрема, на 33-й дільниці 75-го територіального округу один і той же автомобіль постійно підвозить людей на виборчу дільницю. Їх тут же включають в список.

На 59-й дільниці 78-го виборчого округу за 30 хвилин роботи комісії в список для голосування включили 47 молодих людей, які прибули групою на автобусі.

На 5-у дільницю 78-го територіального округу під"їхав автобус з написом "профілакторій Алюмінієвого комбінату". "Люди по двоє виходять з автобуса і йдуть голосувати, при цьому їх включають до списку", - відзначили в КВУ.

Також у КВУ розповіли, як "невідома група людей об"їздила на автомобілях всіх виборців, які повинні були голосувати на дому, привезла їх на ділянку, кинула їх там і поїхала. У цей час представники дільничної комісії вирушили на голосування на дому. Таким чином виборці, які повинні були проголосувати на дому, не змогли проголосувати ". Даний факт зареєстрований на 70-й дільниці 76-го територіального округу.

Знайшли порушення і в Одесі. У 135 окрузі кабінки для голосування покриті прозорою тканиною, що дає можливість спостерігати як голосує сусід по кабінці. На думку голови Одеського обласного КВУ Анатолія Бойко - таке положення може стати серйозним порушенням права людини на таємницю голосування. При цьому він нагадав, що за комплектацію дільничних комісій всім необхідним відповідає окружна виборча комісія.

Інтерфакс-Україна, gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Запоріжжі почали влаштовувати масові "каруселі" на автотранспорті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

25

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі