пʼятниця, 01 листопада 2013 22:51

У вирішенні "питання Тимошенко" немає часу торгуватися — Палій

У вирішенні "питання Тимошенко" немає часу торгуватися — Палій
Олександр Палій. Фото: radiosvoboda.org

Ув'язнена екс-прем'єр Юлія Тимошенко розуміє, що зараз не час торгуватися. Оскільки угоду про асоціацію з Євросоюзом можуть підписати без вирішення її питання. Про це політолог Олександр Палій розповів у коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Тимошенко не в тій ситуації, щоб ставити умови. Бо це може призвести до зриву всієї ситуації з її визволенням. Зараз вона фактично реалізовує меседжи місії Кокса і Квасневського. Її попередили, що буде такий компромісний варіант. Не такий урочистий, як хотіла опозиція. Але цей компроміс потрібен і владі, і опозиції. Він потрібен для нормального діалогу з Заходом, з Міжнародним валютним фондом, для економічної перспективи, для відкриття ринків", - розповів експерт.

Палій зауважив, що у вирішенні питання Юлії Тимошенко для неї вигідний будь-який варіант. "Він кращий, ніж Качанівська колонія. Для її іміджу вже руйнівного удару не буде. Люди зрозуміють чому вона виїжджає. У Німеччині опиниться поза українською політикою", - зауважив Олександр Палій.

Він прогнозує, що за законопроект Лабунської проголосують наступної неділі. "Немає жодних причин, щоб технічно і швидко зняти проблему Тимошенко. За законопроект проголосує більшість — це 80%. Проти нього лише фобії та помста", - додав політолог. Нагадаємо, у оприлюдненій заяві захисником Юлії Тимошенко, екс-прем'єр закликає опозицію негайно і без внесення поправок проголосувати за законопроект про лікування ув'язнених Анжеліки Лабунської.

Зараз ви читаєте новину «У вирішенні "питання Тимошенко" немає часу торгуватися — Палій ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі