субота, 18 грудня 2010 12:28

У Тимошенко визнали, що її посадять

У Тимошенко визнали, що її посадять

Депутат Верховної Ради України, член фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв вважає, що екс-прем'єрку Юлію Тимошенко посадять у в'язницю.

Про це він заявив в ефірі телеканалу Інтер, відповідаючи на питання, чи буде Тимошенко арештована за порушеною проти неї справою.

"Вважаю, що, на жаль, так. Посадять", - сказав він.

В той же час, депутат Верховної Ради України, член фракції Партії регіонів, представник президента в парламенті Юрій Мірошниченко на те ж питання відповів: "Так, якщо буде доведена її провина".

Як повідомлялося, 8 грудня лідер партії Батьківщина Юлія Тимошенко оприлюднила лист партії до членів Ради директорів МВФ. У ньому БЮТ наполягає, щоб в меморандумі про співпрацю між Україною і МВФ була передбачена добровільна відмова української влади від повернення з державного бюджету боргу швейцарському трейдеру RosUkrEnergo AG (RUE).

За словами Тимошенко, в листі також міститься прохання направити до України робочу групу МВФ для моніторингу і вивчення всіх обставин, пов'язаних з поверненням боргу RUE. Лідер БЮТ зазначила, що тільки після того, як в меморандумі буде позначено цю умову, Україна матиме право на отримання чергового траншу від МВФ.

Нагадаємо, 15 грудня, Тимошенко заявила, що Генеральна прокуратура України порушила щодо неї кримінальну справу за підозрою в нецільовому використанні коштів від продажу квот на викиди парникових газів.

Генпрокуратура повідомила, що з Тимошенко узята підписка про невиїзд. При цьому у відомстві підкреслили, що обвинувачення Тимошенко ще не пред'являлося і вона знаходиться в статусі підозрюваної. Також Тимошенко вручили нову повістку про виклик на допит в ГПУ 20 грудня в 14:00.

У свою чергу, члени фракції БЮТ заблокували трибуну і президію Ради з вимогою закрити справи проти лідерів опозиції. Депутати від меншини розвісили по сесійному залу плакати з написами: "Руки геть від Тимошенко!", "Припините політичні репресії!".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Тимошенко визнали, що її посадять». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі