четвер, 12 грудня 2019 08:52

У Суркова проблеми. Пояснили хамські заяви радника Путіна про Авакова

У Суркова проблеми. Пояснили хамські заяви радника Путіна про Авакова
Після нормандських переговорів у помічника Путіна почалися проблеит через емоційну поведінку. Фото: Олексій Дружинін, РІА "Новості"

Заява Арсена Авакова про занадто емоційну поведінку російської делегації на "нормандських переговорах" вдарила по репутації помічника президента Росії Владислава Суркова.

Після публічної заяви про те, що радник Путіна поводився на переговорах емоційно і некомпетентно, Сурков і його колеги вже два дні спростовують цю історію.

На російських новинних сайтах процитували Суркова, який у відповідь на коментар Авакова заявив: "Не варто вірити словам людини, якої не було на переговорах, до того ж іще й п'яного".

Тепер у Суркова проблеми. Він готував Путіна до іншого на переговорах. Однією з умов російської сторони, щоб переговори відбулися, була підготовка їх змісту заздалегідь.

І ось помічники глав держав "погодили" для переговорів те, що Зеленський на переговорах підтверджувати не став. Зокрема, розведення військ в десятках точок по всій лінії фронту. Погодився лише на три точки. Це був неприємний сюрприз для Суркова і явний доказ того, що він не зміг зрозуміти, з чим реально приїде українська делегація.

Може бути, якщо б Путін розумів заздалегідь, що так буде, переговори взагалі б спробували перенести.

Те ж саме з особливим статусом ОРДЛО і Конституцією України - для Путіна важливо, щоб постійний характер особливого статусу інтерпретувався як внесений до Конституції України. Вони вважають, що так - по "Мінську". Але цього немає в підсумковому документі з Парижа.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аваков розповів про компроміс щодо відновлення кордонів

Сурков стрімко втрачає репутацію в очах керівництва РФ. Щоб повернути позиції, задіяли VIP-агітатора Андрія Колесникова, який вже довгі роки в спеціальному форматі описує для "Коммерсанта" діяльність Путіна.

Чеснаков, помічник Суркова, відбивав "нападку" Авакова на свого шефа на вечірньому ток-шоу у головного путінського пропагандиста Володимира Соловйова. Головне для них - довести, що Сурков не провалив ці переговори, і що українська делегація нічого не отримала.

Під час переговорів у Парижі щодо повернення Україні контролю над кордоном у помічника президента РФ Володимира Путіна Владислава Суркова здали нерви. Про це розповів міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Зараз ви читаєте новину «У Суркова проблеми. Пояснили хамські заяви радника Путіна про Авакова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі