середа, 24 січня 2018 12:03

У суді над Януковичем почала звучати російська пропаганда

Автор: 24tv.ua
 

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк під час судового засідання намагався перекрутити інформацію і звинуватити Андрія Парубія у прикриванні убивць героїв Небесної сотні.

Він показав скріншоти з відео, на якому Парубій стоїть біля готелю "Дніпро" тоді, як із приміщення виходять люди в камуфляжі.

"Це особи, які виходять із чохлами для зброї з готелю "Дніпро". Їх виводить і забезпечує безперешкодний вихід з готелю Андрій Парубій. Ці особи сідають до автобуса і після численних розстрілів зникають у невідомому напрямку. Чи не ця третя сила застосовувала зброю 18 і 20 (лютого. - Gazeta.ua)?" - оголосив Сердюк.

"Ці фотографії - один із пропагандистських російських фейків, який вражає своєю безглуздістю. Дивно, що люди з юридичною освітою повторюють ці речі на високому рівні суду. Під час розстрілів на Майдані готель "Дніпро" перебував під повним контролем спецслужб Януковича і доступу до нього для учасників Майдану не було. Більше того, подивіться на цій фотографії на дату - 1 квітня о 9:00", - сказав Парубій.

Він розповів, що тоді у "Дніпрі" перебували бійці "Правого сектора". Він протягом ночі переконував їх вступити до легалізованого збройного формування і долучитися до захисту України.

"Це відбулося за місяць після подій на Майдані", - наголосив Парубій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович почав збирати "лахи" ще до розстрілів на Майдані - Парубій у суді

18 лютого 2014 року на Майдані, де кілька місяців тривали антипрезидентські протести, почалася жорстока бійня з масовими вбивствами. Загинули 17 людей. 19 лютого вбили ще 10 активістів. 20 лютого на прилеглій до Майдану вул. Інститутській снайпер убив 45 осіб.

Після цього президент Віктор Янукович втік до Росії.

В Україні проти Януковича відкрили кілька кримінальних проваджень. Його обвинувачують у масових убивствах громадян, заволодінні державним майном, захопленні влади неконституційним шляхом, діях, спрямованих на повалення конституційного ладу.

Зараз ви читаєте новину «У суді над Януковичем почала звучати російська пропаганда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі