четвер, 16 лютого 2012 12:51

Спецтема: Луценко за ґратами

У суді Луценко говорив про Януковича-Плюшкіна, "тарганів" Азарова і Юру Єнакієвського

У суді Луценко говорив про Януковича-Плюшкіна, "тарганів" Азарова і Юру Єнакієвського

Екс-міністр внутрішніх справ Юрій Луценко вважає, що кількість українців, які виступають проти президента Віктора Януковича, досягла 88%.

Про це він сказав у заключному слові під час виступу у Печерському суді.

"Це гарантія тимчасовості влади. Якби я був на свободі, то ходив у футболці із написом: "Нас 88% - всіх не пересаджають!" За два роки стало зрозуміло, що легше стати президентом, аніж бути ним. Ми отримали самозакоханого Плюшкіна, по-європейськи Гобсека, який у своєму "межигірському Версалі" збирає мільярди грошей, тисячі гектарів угідь і колекцію посаджених опонентів. Влада Януковича давно не донецька, а межигірська", - наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луценко сказав останнє слово. Вирок буде 27 лютого

Він вважає, що скандал із записами "бютівця" Романа Забзалюка підтвердив, що гроші "регіонала" Андрія Клюєва роблять із людей депутатів-"тушок". Підсудний зауважив, що із будівлі Кабінету міністрів "тхне архівом".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захисник Тимошенко поставив хрест на свободі Луценка

"Тільки таргани у голові Азарова можуть стоячи аплодувати цій кунсткамері СРСР... В Україні відбулася монополізація корупції. На дверях Лук'янівського СІЗО та інших тюрем треба написати: "Не вбий! Не вкради! - Влада Партії регіонів не стерпить конкуренції!", - пояснив екс-міністр.

Луценко також додав, що вірш Юрія Винничука "Убий під***" може стати гімном Євро-2012.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вимога прокурорів посадити Луценка на 4,5 роки вказує на слабкість звинувачення - адвокат

Екс-міністр впевнений, що важливим напрямок розвитку України є її декрималізації: "Коли в країні не діють закони - діють злочинці в законі. Я називав конкретне прізвище - Юра Єнакієвський, який був поставлений "смотрящим" усія України. Життя показало, що я був правий. Мені передавали мої колишні підлеглі, щоб я цього більше не казав. Але я не міг не сказати, що в країні відновлюється кримінальна складова".

Зараз ви читаєте новину «У суді Луценко говорив про Януковича-Плюшкіна, "тарганів" Азарова і Юру Єнакієвського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі