четвер, 18 лютого 2010 20:21

У суботу делегація США обговорить долю грошей Лазаренка

У суботу делегація США обговорить долю грошей Лазаренка

У суботу, 20 лютого, приїде делегація Міністерства юстиції США для того, щоб з"ясувати, чи претендує Україна на кошти колишнього прем"єр-міністра Павла Лазаренка.

Про це сьогодні ввечері в ефірі Шустер Live заявив народний депутат від Партії регіонів Валерій Коновалюк.

"10 грудня, коли в Україні була у розпалі виборча кампанія, генеральний прокурор США Ерік Холдер підтвердив, що порушена справа у суді федерального округу Колумбія про конфіскацію активів Лазаренка - $280 мільйонів", - розповів "регіонал".

За його словами, американський Мін"юст звертався до уряду України з приводу цієї справи, але виявилось, що Україні непотрібні ці гроші.

"12 березня 2008 року була незаконно закрита кримінальна справа Генеральною прокуратурою. Чинний генпрокурор підписав листа на адресу адвоката Лазаренка Марини Довгополої про те, що кримінальної справи і претензій зі сторони українського правосуддя нема", - обурився Коновалюк.

Раніше екс-глава українського Інтерполу Кирило Куликов заявляв, що гроші, щодо відмивання яких в США було порушено кримінальну справу проти Лазаренка, ніколи не будуть повернені Україні. За його словами, якщо злочин вчинений на території США (злочини Лазаренка кваліфікуються, як вчинені на території США), то кошти йдуть відразу до бюджету Сполучених Штатів.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У суботу делегація США обговорить долю грошей Лазаренка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

24

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі