неділя, 10 грудня 2017 10:38

У Саакашвілі вимагають експертизу запису розмови з Курченком

У Саакашвілі вимагають експертизу запису розмови з Курченком
Давид Сакварелідзе: "Саакашвілі ніколи не котактував з олігархом-утікачем Сергієм Курченко" / Фото: Радіо Свобода

Соратник Міхеіла Саакашвілі, Давид Сакварелідзе, заявив, що необхідно провести міжнародну експертизу запису розмови лідера партії "Рух нових сил" Міхеіла Саакашвілі і олігарха Сергія Курченко.

Про це він сказав в ефірі телеканалу ZIK.

"Уявіть собі масштаб Саакашвілі, а хто такий Курченко. Олігарх-утікач - це людина, яка була символом влади Януковича, до чого влада намагається прив'язати Саакашвілі", - говорить Сакварелідзе.

За його словами, якби при владі були реальні докази зв'язку Саакашвілі з Курченко, то їх би крутили цілодобово.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Клімкін розповів про реакцію західних колег на арешт Саакашвілі

"Показання у Верховній Раді плівки - це монтаж. Давайте призначимо будь-яку міжнародну експертизу, але не у нас в МВС або інших продажних агентствах, а в Британії та Америці. Нехай викладуть все. Почекаймо й подивімося", - додав Сакварелідзе.

Він підкреслив, що Саакашвілі ніколи не контактував з Курченко.

5 грудня Генпрокуратура опублікувала відео, в якому, як стверджують у відомстві, викладені подробиці операції з викриття фінансування діяльності лідера партії Рух нових сил Михайла Саакашвілі з олігархом-утікачем Сергієм Курченко. Зокрема, в ролику присутній аудіозапис нібито розмови Саакашвілі і Курченко, датована 20 листопада 2017 року.

8 грудня Солом'янському районі Києва поліція затримала Саакашвілі, виявивши його відповідно до постанови про розшук. Лідер "Руху нових сил" інкрімінуют ч.2 ст. 256 - сприяння учасникам злочинних організацій та укриття їх злочинної діяльності.

Прокуратура проситиме встановити Саакашвілі запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. Суд щодо обрання запобіжного заходу затриманому екс-губернатору Одеської області Міхеілу Саакашвілі може відбутися в понеділок, 11 грудня.

Зараз ви читаєте новину «У Саакашвілі вимагають експертизу запису розмови з Курченком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі