четвер, 29 квітня 2010 10:41

У "Регіонах" пропонують перепризначити суддів Конституційного суду

У "Регіонах" пропонують перепризначити суддів Конституційного суду

Депутат Верховної ради від фракції Партії регіонів, голова парламентського комітету з питань правосуддя Сергій Ківалов виступає за перепризначення призначених за квотою президента 6 суддів Конституційного суду у зв'язку з поновленням Сюзани Станік на посаді судді КС.

Про це говориться у повідомленні прес-служби депутата.

"Перша з потрібних законом дій здійснена: Станік поновлена на посаді. Разом зі Станік суддів Конституційного суду стає вже 19, а призначених за президентською квотою - 7.

Тоді як Конституція обмежує склад суду 18 суддями, а квоту президента - шістьма. У цьому випадку, згідно з законом, можливий такий вихід: наново призначити всіх шістьох суддів за квотою президента, включивши в їх число Станік, при цьому можна підтвердити повноваження 5 з 6 діючих суддів", - сказано в ньому.

Ківалов відзначає, що, звільнивши Станік, Ющенко призначив відразу трьох суддів КС, тому неможливо юридично визначити, хто саме з суддів, призначених в КС за квотою президента Віктора Ющенка, зайняв місце Станік, і не можна звільнити когось одного з них.

Нагадаємо, що 28 квітня президент Віктор Янукович поновив Сюзану Станік на посаді судді КС у зв'язку з рішенням Вищого адміністративного суду.

У квітні 2008 року Ющенка скасував указ від 25 березня 2004 року про призначення Станік суддею КС.

Цензор
Зараз ви читаєте новину «У "Регіонах" пропонують перепризначити суддів Конституційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі