понеділок, 08 липня 2013 23:25

У парламенті може з'явитися фракція із позафракційних депутатів - експерт

У парламенті може з'явитися фракція із позафракційних депутатів - експерт
Володимир Фесенко. Фото: lenta-ua.net

Наступної сесії у парламенті може з'явитися нова фракція із позафракційних депутатів.

Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко, підбиваючи підсумки роботи сесії Верховної Ради.

Він не виключає, що восени, під час роботи наступної сесії парламенту, в опозиційних лавах можуть з'явитися нові "тушки". Тоді поява нових "тушок" може мати вже більш системний характер, зауважив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У "Свободі" хваляться ліквідацією кнопкодавства та збільшення виступів українською у ВР

"Крім того, можливо будуть зроблені спроби внести зміни до регламенту і створити передумови для появи нової фракції, чи депутатської групи з позафракційних депутатів. Це потрібно буде для того, щоби була створена більш диверсифікована структура Верховна Рада, яка була б більш гнучкою. Тобто така, яка б давала Партії регіонів більше можливостей", - наголосив він.

Фесенко пояснив, що за рахунок такої фракції, влада могла б формувати більш стабільно більшість.

"З деяких питань Партію регіонів можуть підтримувати комуністи, а з інших питань, особливо коли мова йде про економічні законопроекти, вони могли б домовлятися з фракцією нинішніх позафракційних депутатів", - пояснив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Влада хоче провести вибори у 7 округах після саміту Україна-ЄС, аби собі не нашкодити - нардеп

Він додав: "Такий сценарій може бути реалізований. Принаймні, думаю, такі плани є. Питання лише в тому, чи буде реалізовано цей сценарій саме восени. Вірогідність досить висока".

"Це можуть зробити саме для забезпечення більш стійкої більшості. Вона буде більш гнучкою, ситуативною — десь домовляться з комуністами, десь з позафракційними. Але це необхідно для того, аби зменшити залежність від комуністів. Для "Регіонів" дуже важливо сформувати додатково ситуативного союзника у Верховній Раді", - підкреслив політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політолог: "Наступна сесія ВР буде місіонерською: доведеться обирати між ЄС та Митним союзом"

Водночас, він зауважив, що наприкінці попередньої сесії "регіоналам" таки вдалося сформувати відносну стабільну більшість. Це вдалося перш за все завдяки тому, що комуністам дали "чергові кадрові бонуси". Зокрема їхню людину, Вікторію Георгіївську, було обрано до Національної ради з питань телебачення та радіомовлення.

Зараз ви читаєте новину «У парламенті може з'явитися фракція із позафракційних депутатів - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі