пʼятниця, 23 вересня 2011 09:05

У ПАРЄ сподіваються, що Україна прислухається до неї при ухваленні змін до закону про вибори

У ПАРЄ сподіваються, що Україна прислухається до неї при ухваленні змін до закону про вибори

Співдоповідачка моніторингового комітету ПАРЄ Майліс Репс висловлює надію, що в ході реформи виборчої системи Україні буде враховано пропозиції Ради Європи зокрема, що стосуються забезпечення прав опозиції.

"Ми сподіваємося, що всі питання, пов'язані реформою виборчої системи і новим законом (про вибори народних депутатів) буде вирішено в процесі діалогу, і що не буде ніякого нав'язування з боку правлячої коаліції", - сказала вона в четвер на прес-конференції в Сімферополі .

Репс нагадала, що Рада Європи надала свої початкові коментарі щодо проекту закону про вибори народних депутатів.

"Ми щиро сподіваємося, що на наступному етапі, коли законопроект опиниться в парламенті, пропозиції Ради Європи буде прийнято до відома та в законопроект буде внесено відповідні зміни для того, щоб в наступному парламенті були представлені всі групи українського електорату і щоб парламент дійсно мав представницький характер ", - сказала вона.

Співдоповідачки моніторингового комітету ПАРЄ Репс а також Маріетта де-Пурбе-Лундін перебували з дводенним візитом у Криму для вивчення питань, що стосуються регіонального розвитку та місцевого самоврядування, а також адміністративної реформи. Крім того, вони вивчали проблемні питання нацменшин і міжетнічні відносини в автономії.

Нагадаємо, що раніше міністр юстиції Олександр Лавринович заявив, що Україна при зміні закону про вибори не буде враховувати думку Венеціанської комісії, яка раніше оприлюднила свої висновки щодо законопроекту. Зокрема, він зазначив, що це внутрішня справа країни і думка комісії та ЄС на ухвалення закону не вплине.

Зараз ви читаєте новину «У ПАРЄ сподіваються, що Україна прислухається до неї при ухваленні змін до закону про вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі