понеділок, 02 грудня 2013 13:41

"У нас два шляхи — або Білорусь, або Єгипет" - політолог

"У нас два шляхи — або Білорусь, або Єгипет" - політолог
фото: www.facebook.com

Президент Віктор Янукович завтра полетить в Китай по гроші. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Андрій Золотарьов.

"Але з китайцями вже була скандальна ситуація з півторамільярдним кредитом, який десь виринув в "Укрексімбанку". Й китайці налаштовані дуже обережно. Це не ті люди, які повірять обіцянкам", - зазначив він.

На його думку, після візиту в Китай, Янукович полетить у Росію — теж за грішми.

"Росія отримала від Януковича те, що бажала — ми не підписали Угоду про асоціацію. Тому умовою фінансової підтримки скоріше всього буде приєднання до Митного союзу. Путін — людина не злопам'ятна, але нічого не забуває. Може вдарити і в спину в такий неприємний момент для нашого президента. Януковича чіплятимуть на гачок. У нього ситуація цунгцванг — коли кожен наступний крок веде до погіршення становища", - наголосив Золотарьов.

Він припускає, що за відсутності президента в країні, тут реалізують силовий сценарій вирішення політичної кризи.

"У нас два шляхи — або Білорусь, або Єгипет. На білоруський варіант немає грошей, щоб купити лояльність суспільства. Саме тому, якщо хтось вдасться до застосування сили, то наслідки можуть бути непередбачуваними. Щоб вводити надзвичайний стан — так повноцінних військ у нас недостатньо, аби тримати 46-мільйонну країну. Для цього потрібні економічні ресурси. Якщо 3-4 області заблокують введення надзвичайного стану, вирішити ситуацію без кровопролиття буде надзвичайно важко", - додав політолог.

Нагадаємо, з 3 по 6 грудня у президента Віктора Януковича запланований візит в Китай. Потім він полетить в Росію. Обговорюватимуть економічне співробітництво. Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров.

Зараз ви читаєте новину «"У нас два шляхи — або Білорусь, або Єгипет" - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

45

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі