вівторок, 01 грудня 2020 14:24

У МЗС анонсували візит президента Бразилії

У МЗС анонсували візит президента Бразилії
Міністр стверджує, що співпраця України та Бразилії має передбачати плани спільного виходу на ринки третіх країн, зокрема в Латинській Америці, Азії, Африці та Європі. Фото: pixabay

До України 2021 року планує приїхати президент Бразилії Жаїр Болсонару.

Цей візит має відкрити нову сторінку у двосторонніх відносинах, заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час відкриття першого діалогу оборонної промисловості між Україною та Бразилією в Києві.

"Ми започатковуємо діалог між об'єднаннями промисловців та підприємців двох країн, між космічними відомствами, активно готуємо чергове засідання Українсько-бразильської комісії з питань торговельно-економічного співробітництва", — наголосив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна підписала безвіз ще з однією країною

Міністр стверджує, що співпраця України та Бразилії має передбачати плани спільного виходу на ринки 3-х країн, зокрема в Латинській Америці, Азії, Африці та Європі.

"Цей діалог закладає надійну основу для взаємовигідного довготривалого співробітництва між представниками оборонних відомств і підприємств наших двох країн", — додав Кулеба.

За його словами, бразильські підприємства сфери оборонно-промислового комплексу зацікавлені у налагоджені діалогу з Україною.

"Такий діалог Бразилія веде тільки з 5 країнами: Аргентина, США, Португалія, Франція та Індія", — зауважив він.

У 30-ту річницю Незалежності, 24 серпня 2021-го, Вселенський патріарх Варфоломій приїде в Україну. Про це він оголосив на літургії в Патріаршому соборі на Фанарі, повідомляє Orthodox Times.Патріарх прийняв запрошення президента Володимира Зеленського відвідати Україну, який був у нього з візитом у жовтні цьогоріч.

Зараз ви читаєте новину «У МЗС анонсували візит президента Бразилії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі