середа, 24 листопада 2010 15:58

У Могильова не побачили передумов для зносу наметів на Майдані

У Могильова не побачили передумов для зносу наметів на Майдані

Виконавча служба ще не зверталася в міліцію, тому передумов для демонтажу наметового містечка на Майдані Незалежності немає.

Про це заявив заступник глави МВС України Віктор Ратушняк.

На прес-конференції в середу в Києві він відзначив, що функції міліції полягають в забезпеченні охорони громадського порядку, а за наявності судового рішення про заборону проведення акцій в центрі міста, відповідно, повинна працювати виконавча служба.

За словами Ратушняка, виконавча служба повинна повідомити про рішення суду організаторам проведення акції, якщо не буде відповідної реакції - удруге попередити і у такому разі наступає адміністративна відповідальність. Утретє виконавчою службою ухвалюється рішення про примусовий демонтаж і якщо виконавча служба звертається до міліції, правоохоронці зобов'язані відреагувати відповідним чином, відзначив замглави МВС.

"Виробництво виконавча служба відкрила за рішенням суду. До нас ще ніхто не звертався. Передумов для зносу наметового містечка немає", - підкреслив Ратушняк.

При цьому замглави МВС запевнив: "Міліція у жодному випадку силових заходів застосовувати не буде, якщо не буде порушення громадського порядку".

Як повідомлялося, з понеділка на Майдані Незалежності в Києві розбито наметове містечко підприємців, протестуючих проти прийняття Податкового кодексу. На наметах розвішані написи - "Приймальня депутата (...прізвище)".

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Могильова не побачили передумов для зносу наметів на Майдані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі