неділя, 23 вересня 2018 14:39

У мене до слова "Мінськ" уже алергія - Ющенко

У мене до слова "Мінськ" уже алергія - Ющенко
Віктор Ющенко пропонує долучити США до переговорного процесу по Донбасу. Фото з відкритих джерел

Мінські угоди про врегулювання конфлікту на Донбасі не діють. Їх необхідно замінити більш модернізованим документом.

Таку думку висловив третій президент України Віктор Ющенко в інтерв'ю "112 Україна".

"За чотири роки з 10 пунктів цієї угоди не зреалізований жоден. Це не наша вина. Це говорить про те, що цей документ не працює. Може, давайте подумаємо про його модернізацію? У мене до слова "Мінськ" уже алергія. Це ім'я вже не буде працювати. Це невдача. Воно показує, що ми в глухому куті. І це не може бути назвою нашої політики... Він себе вичерпав", - наголосив Ющенко.

На його переконання, новий документ повинен продемонструвати світові, що на Донбасі триває російська агресія.

"Модернізацію потрібно почати з розширення столу. Без американської участі цей конфлікт врегулювати буде важко", - додав Ющенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кучма наїхав на керівників держав-підписантів Мінських угод

Мінські домовленості були підписані 12 лютого у столиці Білорусі контактною групою. У ній Україну представляв другий президент Леонід Кучма, Росію - посол в Україні Михайло Зурабов, також підписи поставили представник ОБСЄ Гайді Тальявіні та бойовики Олександр Захарченко й Ігор Плотницький.

Цьому передували 16-годинні переговори президента Петра Порошенка з канцлером Німеччини Ангелою Меркель, президентом Франції Франсуа Олландом і російським лідером Володимиром Путіним.

Зараз ви читаєте новину «У мене до слова "Мінськ" уже алергія - Ющенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі