середа, 07 березня 2018 17:35

У Луценка заявили про "маленьку перемогу"

У Луценка заявили про "маленьку перемогу"
Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі заочно розслідувати справу щодо олігарха-втікача Сергія Курченка. Фото:metalist.ua

Печерський райсуд Києва дозволив Генпрокуратурі заочно розслідувати справу щодо олігарха-втікача Сергія Курченка.

Про це у Facebook повідомила речниця генерального прокурора Лариса Сарган.

"Ще одна маленька, велика перемога.

Як повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні Костянтин Кулик, 07.03.2018 слідчим суддею Печерського районного суду м. Києва задоволено клопотання Генеральної прокуратури та надано дозвіл на здійснення спеціального досудового розслідування щодо Курченка С.В." – написала вона.

Дозвіл стосується розслідування у кримінальному провадженні за підозрою Курченка у створенні злочинної організації, а також у вчиненні у її складі низки кримінальних правопорушень.

Курченка підозрюють у заволодінні чужим майном, коштами державних та інших банківських установ, державних підприємств паливно-енергетичного сектору економіки, в ухилянні від сплати податків, відмиванні доходів, одержаних злочинним шляхом та організації фіктивного підприємництва.

Загальні збитки: понад 14 млрд грн.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Курченка забрали "Металіст"

Сергій Курченко - бізнесмен, власник групи "Східно-Європейська паливно-енергетична компанія". Після Майдану втік у Росію.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявляв, що у 2018 року розпочнуться заочні судові процеси над колишніми високопосадовцями часів президентства Віктора Януковича, а також Курченка.

Зараз ви читаєте новину «У Луценка заявили про "маленьку перемогу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі