вівторок, 20 серпня 2019 17:16

У "Лефортово" прийняли передачі для 5 українців, яких там не має бути

У "Лефортово" прийняли передачі для 5 українців, яких там не має бути
Переважно в СІЗО не приймають передачі для ув'язнених, які там не перебувають. Фото: Главком

Адміністрація московського слідчого ізолятора "Лефортово" прийняла передачі для п'ятьох українських політв'язнів – Володимира Балуха, Станіслава Клиха, Олександра Кольченка, Павла Гриба та Миколи Карпюка. Про це у Facebook написала російська правозахисниця Вікторія Івлєва.

"Сьогодні вранці з Льошею Боганцевим поїхали навмання до "Лефортово", зібравши 5 передачок. Усі передачі взяли. У передачах: грудинка, сир, домашній сир, масло, молоко, сметана, лимони, часник, персики, огірки, помідори, зелень, філе форелі, чай, кава, цукор, круасан, буряк варений у вакуумі, горіхи. Але все це повна дурниця порівняно з прізвищами людей, яким передали ці продукти", — написала Івлєва.

Чи й досі там перебувають бранці Кремля, Івлєва відповіла, що не знає.

"Одразу після публікації цього поста мені посипалися запитання – а чи правда, що вони там. Громадяни, я всередині СІЗО не буваю, права такого у мене немає, але не бачу сенсу приймати передачі для людей, яких немає в наявності. Все, що ми зробили, – це віднесли передачі, і у нас їх прийняли. Думаю, решта – справа адвокатів", – написала Івлєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На етап із речами: як політв'язня Балуха вивозили із колонії

16 серпня Володимира Балуха вивезли з колонії міста Торжок Тверської області, а 19 серпня публічною стала інформація, що з в'язниці "Владимирський централ" "вибув" Микола Карпюк. Також 19 серпня російський адвокат Дмитро Дінзе повідомив, що не знає, де перебуває Володимир Балух.
Про ймовірне перевезення решти українських в'язнів Кремля з цієї "п'ятірки" до Москви не було жодної інформації.

Зараз ви читаєте новину «У "Лефортово" прийняли передачі для 5 українців, яких там не має бути». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі