середа, 18 вересня 2013 10:52

У Криму закликали президента не поспішати із євроінтеграцією

У Криму закликали президента не поспішати із євроінтеграцією
Фото: job-sbu.org

Шість громадських і політичних організацій Криму закликають президента України та уряди країн-членів Європейського Союзу не поспішати з підписанням угоди про асоціацію.

У заяві мовиться, що без дотримання прав корінних народів України, відновлення прав і реабілітації раніше репресованого кримськотатарського народу, а також інших етнічних спільнот, репресованих за національною ознакою, підписання угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом є передчасним і невиправданим, а законність підписання викликатиме великі сумніви.

"Підписання такої угоди може відбутися також за умови, що ЄС гарантує корінним народам України, в тому числі і раніше репресованому кримськотатарському народу та іншим репресованим етнічним групам, відновлення на законодавчому рівні і дотримання їхніх прав та інтересів, а також за умови, що ЄС візьме на себе фінансовий тягар, пов?язане з рішенням всього комплексу питань і проблем репресованих і корінних народів Криму й України", – йдеться у документі.

Заяву підписали керівники громадської організації "Міллі Фірка", Фонду досліджень і підтримки корінних народів Криму, кримської республіканської організації партії "Об?єднані ліві і селяни", республіканської Федерації татар і башкирів Криму, кримського центру "Ініціатива" і благодійного фонду "Ватандаш – Співвітчизник". Представники цих організацій перебувають в опозиції до Меджлісу і підтримують уряд автономії, деякі з них включені до Ради представників кримськотатарського народу при президентові України.

Зараз ви читаєте новину «У Криму закликали президента не поспішати із євроінтеграцією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі