четвер, 25 квітня 2024 06:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЄС заявили про посилення допомоги Києву в сфері оборони

У ЄС заявили про посилення допомоги Києву в сфері оборони
ЄС посилює допомогу Україні у сфері оборони та безпеки. Фото: pixabay.com

Євросоюз посилить допомогу Україні у сфері оборони й безпеки.

Блок збільшує можливості виробництва та постачання озброєнь, йдеться у заяві ЄС на засіданні форуму безпекового співробітництва ОБСЄ у Відні.

"Спільно з нашими партнерами по G7, ми посилюємо допомогу Києву у сфері оборони та безпеки, а також збільшуємо можливості виробництва та постачання. Ми домовилися про підтримку зусиль, спрямованих на допомогу Україні у розбудові майбутніх сил, здатних захистити себе і стримати агресію", - сказано в повідомленні.

ЄС привітав схвалення Конгресом США законопроєкту щодо допомоги Україні, що засвідчило трансатлантичну підтримку у протистоянні російській агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц зробив заяву щодо передачі Україні далекобійних ракет Taurus

Європейський Союз продовжить підтримувати Україну в її справедливому захисті своєї територіальної цілісності, своїх громадян та права на існування і вибору власного майбутнього. Підтверджено непохитну підтримку України, її народу, незалежності, суверенітету і територіальної цілісності в межах міжнародно визнаних кордонів.

"Євросоюз та його члени підтверджують, що РФ повинна негайно припинити агресивну війну, покласти край стражданням і руйнуванням, а також повністю і беззастережно вивести всі свої війська й військову техніку з усієї території України в межах її міжнародно визнаних кордонів. Ми засуджуємо продовження військової підтримки агресивної війни Росії проти України з боку Білорусі, Ірану та КНДР. Закликаємо всі країни не надавати матеріальну або іншу підтримку агресивній війні, яка є кричущим порушенням міжнародного права, а також ключових принципів і зобов'язань ОБСЄ", - наголошується у заяві.

У новому пакеті допомоги Великої Британії для України будуть мільйони набоїв, сотні одиниць техніки та далекобійні ракети Storm Shadow.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС заявили про посилення допомоги Києву в сфері оборони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі