понеділок, 12 грудня 2022 20:37

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЄС затримка із новими санкціями проти Росії: Боррель пояснив причину

У ЄС затримка із новими санкціями проти Росії: Боррель пояснив причину
Санкції погодять цього тижня, сказав голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель. Фото: East News

Країни Європейського Союзу не змогли погодити дев'ятий пакет санкцій проти країни-агресорки Російської Федерації.

У понеділок голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель заявив, що санкції погодять цього тижня. Про це сказав на брифінгу після зустрічі зі своїми колегами у Брюсселі.

"Міністри не досягли домовленості, але я сподіваюся, що цього тижня її буде досягнуто", – заявив.

Немає 100-відсоткової домовленості, сказав Боррель.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: США прокоментували цінову стелю на російську нафту

"Це означає, що деякі країни-члени не згодні. Я не можу вдаватися в деталі. Ми продовжимо. Та я повністю впевнений, що ми досягнемо домовленості", – сказав голова дипломатії ЄС.

Заявив, що йдеться про впевненість, що "санкції не матимуть побічних ефектів, і що у той же час ми не спустошуємо ефективність санкцій".

"Я думав, що цього ранку ми могли б схвалити початок роботи над санкціями, але це не той випадок. Можливо, до кінця дня", – сказав Боррель.

5 грудня вступило у дію рішення про ембарго на постачання російської нафти у країни ЄС. Почала працювати гранична ціна на російську сировину, яку запровадили країни ЄС, G7 та Австралія.

7 грудня Європейська комісія підготувала дев'ятий пакет санкцій проти РФ. До санкційного списку додали ще майже 200 фізичних та юридичних осіб.

Зараз ви читаєте новину «У ЄС затримка із новими санкціями проти Росії: Боррель пояснив причину». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі