понеділок, 07 травня 2018 15:50

У дружини високопосадовця знайшли бізнес у Криму

У дружини високопосадовця знайшли бізнес у Криму
Дружина заступника ДУС Сергія Борзова має бізнес в окупованому Криму. Фото: Корупція. Інфо

Дружина заступника керівника Державним управлінням справами Ірина Борзова веде свою підприємницьку діяльність на території анексованого Криму. Про це повідомляє громадський рух "Чесно".

Ірина Борзова каже, що займається організацією громадського харчування.

"Я з 2007 року приватний підприємець і займаюся бізнесом. Мене всі більше знають по громадській діяльності, але бізнесом я вже займаюся давно. Організація концертів, форумів, все, що стосується концертної діяльності. Також займаюсь громадським харчуванням. У мене є оренда закладів - кафе, таверна. На муніципальному ринку стоять кафе".

У декларації її чоловіка Сергія Борзова йдеться, що дохід Ірини за 2017 рік склав майже 1 млн. грн. Ірина Борзова є власником і бенефіціаром підприємства "Профіль-Н". У грудні 2014, через півроку після того, як Борзов став заступником керівника ДУС, вона переоформила свій бізнес в окупованому Криму згідно з вимогами російського законодавства. Про це свідчать дані з Аналітичної системи YouControl.

ДУС відповідає за матеріально-технічне, соціально-побутове та інше забезпечення діяльності Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, Ради національної безпеки і оборони України, інших державних органів, усіх міжнародних дипломатичних представництв на території держави.

У декларації чиновника за 2017 рік вказана дружина, троє дітей, матір та батько.Минулого року найбільше доходу у родину принесла матір чиновника. Вона заробила 944 тисячі гривень. Ще 849 тисяч гривень принесла до сімейної скарбнички Ірина Борзова. 400 тисяч за рік Сергій Борзов отримав від держави як зарплату. Бізнесом у сім'ї Борзових займається дружина. Вона є підприємцем та власником 49% корпоративних прав та бенефіціаром підприємства "Профіль-Н". Це вказали в декларації чиновника. Згідно з даними декларації, фірма зареєстрована в окупованому Криму та має ще одного співвласника - Барулю Наума Йосиповича. Він є батьком Ірини Борзової. Згідно з відкритими даними з податкової служби Російської Федерації, Ірина Борзова перереєструвала на себе частку у бізнесі відповідно до вимог законодавства Російської Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Колекція Adidas з написом USSR та радянським гербом розлютила соцмережі

Борзова каже, що батько розпочав свій бізнес ще 20 років тому, і що з 2014 року вона жодного разу не була в Криму. За даними податкової служби Росії, у 2016 році фірма Борзової отримала понад 609 тисяч рублів прибутку. Бізнес-вумен натомість переконує, що прибутку в рублях не отримувала.

Раніше опублікували реальну явку на виборах президента 18 березня 2018 року в Криму. Вона становила 42%. 8% - це недійсні та зіпсовані бюлетені.

Зараз ви читаєте новину «У дружини високопосадовця знайшли бізнес у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі