середа, 28 грудня 2011 17:03

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

У Чехії приєдналися до української інтелігенції і засудили апеляцію щодо справи Тимошенко

У Чехії приєдналися до української інтелігенції і засудили апеляцію щодо справи Тимошенко

Кінець 2011 року знаменує собою і кінець демократії в Україні.

Про це йдеться у заяві "Української європейської перспективи" та громадських організацій українців в Чеській Республіці, оприлюдненої прес-службою "Батьківщини".

"Яскравим прикладом нехтування нормами права і демократичних свобод є Ухвала колегії суддів Апеляційного суду м. Києва, якою залишено без зміни вирок Печерського суду щодо Лідера Української опозиції Юлії Тимошенко. Ця ухвала є несправедливою, протизаконною і абсурдною", - наголошується у заяві.

"Це рішення стало логічним продовженням цілого ряду подій щодо переслідувань лідерів опозиції та членів колишнього Уряду України, які дискредитують Україну на міжнародній арені та яким уже дано однозначну негативну оцінку українським суспільством, духовними лідерами, національною інтелігенцією, главами зарубіжних країн, міжнародними правозахисними організаціями, Нобелівськими лауреатами", - йдеться у документі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У США розчаровані апеляцією у справі Тимошенко

На думку громадських організацій, "режим, шляхом знищення демократії, основ правосуддя, ліквідації свободи слова, нищення людських прав і свобод, породжує величезну прірву між Україною та Європейським Союзом".

"Вирок апеляційного суду щодо Юлії Тимошенко – це цинічна зрада владою євроінтеграційних прагнень українців", - кажуть вони.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд над Тимошенко хоронить режим разом з Україною - Луценко

"Ми приєднуємося до заяви представників української інтелігенції щодо невизнання несправедливого рішення підконтрольного чинному президентові Апеляційного суду Києва у справі Юлії Тимошенко та сподіваємося, що воно найближчим часом буде скасоване в Європейському суді з прав людини", - підкреслюється у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Інтелігенція написала відкритий лист на підтримку Тимошенко

Нагадаємо, що раніше представники української інтелігенції написали заяву щодо невизнання рішення Апеляційного суду у справі екс-прем'єра Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії приєдналися до української інтелігенції і засудили апеляцію щодо справи Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі