вівторок, 11 травня 2021 15:11

Обшукують будинок Медведчука

Обшукують будинок Медведчука
У лютому на Медведчука і його дружину наклали санкції. Фото: Reuters

У будинку нардепа від прокремлівської ОПЗЖ Віктора Медведчука на вул. Монтажників у Києві відбуваються обшуки. Про це повідомляє ZN.UA з посиланням на джерела в Службі безпеки України.

Там Медведчук мешкає разом із сім'єю, поки в основному будинку в Пущі-Водиці триває капітальний ремонт.

Зовнішнє оточення території забезпечує спецпідрозділ СБУ "Альфа". Зокрема, на відповідній території розташовані кілька будівель, обнесених одним парканом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗМІ опублікували ймовірну розмову Медведчука та ватажка ДНР Пушиліна

2 лютого президент Володимир Зеленський затвердив рішення РНБО, яким заблокував діяльність трьох телеканалів: "112", NewsOne і ZIK. Санкції застосовуються до нардепа від ОПЗЖ Тараса Козака та юридичних осіб.

Докази антиукраїнської діяльності NewsOne, ZIK і "112" збирали вісім місяців, заявляв секретар РНБО Олексій Данілов.

За повідомленням ЗМІ, підставою для впровадження санкцій проти Козака стало розслідування, проведене спецслужбами України, під час якого встановлено, що схеми з постачання вугілля з окупованих територій сприяють фінансуванню тероризму.

19 лютого РНБО запровадила санкції проти Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко. Обмеження застосували в рамках кримінального провадження щодо фінансування тероризму. Його розслідує СБУ.

Зараз ви читаєте новину «Обшукують будинок Медведчука». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі