вівторок, 10 серпня 2010 18:22

У Януковича натякнули Онопенку, що його можуть виселити з Києва

У Януковича натякнули Онопенку, що його можуть виселити з Києва

Заступник глави адміністрації президента Андрій Портнов заявив, що суддям Верховного суду пора припинити боротися за владу.

Про це він сказав в інтерв'ю газеті "Комерсант-Україна".

"Мені здається, суддям Верховного суду пора припинити боротися за владу, змиритися з тим, що сталося, і, скориставшись можливістю, яку надав законодавець, перейти на роботу в будь-який суд, у який вони захочуть", - зазначив Портнов.

Він нагадав, що законодавство передбачає можливість для суддів ВС перейти на роботу в інший суд зі збереженням усіх гарантій

У той же час чиновник зазначив, що "судді Верховного суду можуть продовжити роботу в цьому суді".

"У цьому випадку Верховний суд буде скорочуватися еволюційним шляхом, скільки б це не тривало, 10, 20 років", - сказав Портнов.

Відповідаючи на питання, чи передбачений механізм визначення цих 20 суддів(у відповідності до закону про судоустрій штат ВСУ складається з 20 судів-Ред.) з 79 суддів Верховного суду, які зараз є у штаті, він сказав: "Поки склад Верховного суду з 20 осіб не сформується еволюційним шляхом, хай вони працюють наявним складом".

Крім того, Портнов не виключив, що "для чинного Верховного суду буде знайдене інше приміщення, можливо, не в центрі Києва".

"Наприклад, конституційний суд Російської Федерації знаходиться взагалі не в Москві, а в Санкт-Петербурзі", - додав він.

Раніше збори суддів Верховного суду ухвалили рішення звернутися до президента, Верховної Ради та Кабміну щодо необхідності внесення змін до закону про судоустрій. З аналогічним листом до Януковича звернувся і голова ВСУ Василь Онопенко.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича натякнули Онопенку, що його можуть виселити з Києва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі