пʼятниця, 11 жовтня 2013 12:00

Туреччина несе серйозні геополітичні ризики для України і Грузії – Леван Пірвелі

Туреччина залишила ідею приєднання до Європейського союзу, тепер вона готується стати лідером арабського світу.

Про це в інтерв'ю журналістам висловився грузинський політик, один з лідерів партії "Промисловість Врятує Грузію" Леван Пірвелі.

"Туреччина вже остаточно зрозуміла, що її не візьмуть до Євросоюзу, тепер вони будують свій союз як противагу Російському Євразійському союзу і Євросоюзу. Союз Османа теоретично буде дуже сильним, тому що половина енергоресурсів знаходиться на цих територіях. Ось де тут ризики. Тому бажання Туреччини і дії Туреччини, які декому здаються випадковими, насправді не випадкові. Крим уже турецький. Тому це ви самі вирішуйте, чи дивиться хто-небудь на ті геополітичні ризики, які у вас відбуваються", - відзначив він.

На його думку, Туреччина повинна стати лідером арабського світу.

"Для цього було зроблено все. Для цього були удари по Сирії, перевороти в Єгипті, Туніс і так далі, щоб ослабити ці країни. І ці ослаблені країни ввести в союз Османа. А цей союз Османа вже працюватиме безпосередньо з американцями і відображатиме їх інтереси, вони будуть інструментом для балансування між Євразійським союзом, який будує Володимир Путін, і Євросоюзом. І так виводити свої інтереси. Все, що відбувається – не випадково. Це величезний план, сподіваюся, який не вдасться", - відзначив він.

Зараз ви читаєте новину «Туреччина несе серйозні геополітичні ризики для України і Грузії – Леван Пірвелі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі