середа, 22 вересня 2010 16:58

Турчинов третій раз відповів на ті ж самі питання СБУ

Турчинов третій раз відповів на ті ж самі питання СБУ

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов пов"язує її виклики на допити в СБУ з спробою відволікти увагу громадськості від соціально-економічних проблем.

Про це він заявив після чергового допиту в СБУ в середу, який продовжувався трохи більше години.

"Я думаю, що такі виклики відволікають громадськість, і це, напевно, головна мета, - від тих соціально-економічних проблем, які сьогодні існують і які наростають", - сказав він.

Турчинов також додав, що на допиті в середу задавали ті ж питання, що й раніше.

"Саме тому я не розумію, які мотиви - викликати мене на допити, крім одного мотиву - блокувати можливість працювати у нас в штабі опозиції з підготовки до проведення виборів, які чинна влада намагається максимально фальсифікувати", - сказав він.

Політик також підкреслив, що він залишається свідком у "справі про газ" і не виключає, що цей його візит - не останній.

Як повідомлялося, СБУ 8 і 20 вересня вже допитувала Турчинова в якості свідка у справі про розмитнення газу.

8 червня СБУ року порушила справу за фактом нанесення збитків державі Україна у зв"язку з винесеним в той же день рішенням Стокгольмського арбітражу, яким суд зобов"язав "Нафтогаз" повернути RUE 11 млрд кубометрів газу, а також передати 1,1 млрд кубометрів газу в якості компенсації.

27 липня Державна митна служба винесла висновок, згідно з яким оформлення 11 млрд куб. м природного газу RUE на користь НАК "Нафтогаз України" у лютому 2009 року було проведено з порушенням законодавства.

За матеріалами Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «Турчинов третій раз відповів на ті ж самі питання СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі