пʼятниця, 02 грудня 2011 16:07

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Турчинов: суддя Сітайло не приховувала, що рішення щодо Тимошенко приймала не сама

Турчинов: суддя Сітайло не приховувала, що рішення щодо Тимошенко приймала не сама

Суддя апеляційного суду Олена Сітайло навіть не приховувала, що це не вона писала рішення, яке озвучила наприкінці вчорашнього засідання у справі Юлії Тимошенко.

Про це сьогодні під час прес-конференції заявив перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, суддя під час розгляду апеляції "поводила себе неадекватно".

"Для розгляду найпростіших питань на початку засідання вона брала перерви по півтори-дві години, а для вирішення справи по суті та його оформлення їй знадобилось менше часу ніж для того, щоб його прочитати", - сказав Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко загрожує інвалідність - доктор медичних наук

Крім того, він зазначив, що попри те, що у представників прокуратури не було жодного юридичного аргументу стосовно необхідності подальшого утримування Тимошенко за ґратами, та незважаючи на ті аргументи, які навів захист, "суддя не задумуючись прийняла рішення залишити хвору людину у СІЗО".

"Ненадання фахової медичної допомоги Юлії Тимошенко, Юрію Луценку та Валерію Іващенку свідчить про те, що це схема знищення, яку відпрацювала ця влада по відношенню до своїх опонентів", - підкреслив Турчинов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тимошенко йде кров з носа - Власенко

"На жаль, незважаючи на заяви європейської спільноти, США, незважаючи на резолюції Європейського парламенту, ця чорна справа в Україні продовжується", - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Турчинов: суддя Сітайло не приховувала, що рішення щодо Тимошенко приймала не сама». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

50

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі