середа, 13 лютого 2013 01:20

Томенко розкрив схему "чорнухи" в українських ЗМІ

Томенко розкрив схему "чорнухи" в українських ЗМІ
Фото: tvi.ua

Народний депутат від фракції ВО "Батьківщина" Микола Томенко вважає, що на УНІАН повернулася цензура.

Про це він заявив в ефірі телеканалу ТВі, коментуючи скандальні повідомлення на сайті агенції.

"Насправді зі зміною керівництва в УНІАН повернулася цензура. Всіх найвідоміших і найавторитетніших журналістів УНІАНу звільнено або з ними не продовжили трудового контракту..." - зазначив Томенко.

"Ми під час виборів мали достеменну інформацію: сказали, що якщо критика персонально Януковича чи його оточення, то вже не можна подавати інформацію", – додав опозиціонер.

За його словами, це був перший етап, який громадськість і сам колектив проковтнули. Наступним етапом стало використання медіаресурсу для маніпуляцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Власенко звинуватив команду Льовочкіна в чорному піарі

"Це мені нагадує вдосконалені методи, які мали місце перед президентською кампанією 2004 року і навіть у 2002 році. Тоді було примітивніше: створювали якийсь лівий сайт, на цей сайт давали "чорнуху", потім на цю тему на "Першому національному" виходила програма, й цю інформацію скрізь поширювали. Така ж схема працює і зараз", – розповів Томенко.

Нагадаємо, редактори сайту УНІАН  оприлюднили спеціальну заяву, в якій визнають, що на сайті було опубліковано сфальшовані коментарі народних депутатів Олександри Кужель і Сергія Власенка, й називають ці публікації "джинсою".

"Для нас є очевидним, що сфальшовані коментарі нардепів Власенка і Кужель, які з'явилися на сайті агентства, – це "джинса". Хто її замовник – ми можемо лише здогадуватися", – йдеться у заяві.

Зараз ви читаєте новину «Томенко розкрив схему "чорнухи" в українських ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі