понеділок, 18 січня 2010 00:28

Тимошенко у другому турі збере голоси Яценюка та Тягнибока

Тимошенко у другому турі збере голоси Яценюка та Тягнибока
Дані екзит-полів на виборах президента 2010-го практично підтвердили прогнози соціологів та політологів, які вбачали відрив Віктора Януковича від решти кандидатів у межах 10-15%, заявив політолог Михайло Басараб.

Проте майбутній розподіл голосів Сергія Тігіпка, Арсенія Яценюка й Віктора Ющенка та інших кандидатів не дають можливості вже зараз стверджувати, що Янукович точно переможе, а Тимошенко стовідсотково програє.

Прем"єр значною мірою може розраховувати на виборців Ющенка, Яценюка, Тягнибока та Гриценка. Янукович "забере" абсолютну більшість з електорату Симоненка. Виборці Тігіпка і Литвина ділитимуться паритетно. Це дуже загальні і уявні, а не точні, арифметичні припущення. Однак, тенденція буде такою.

Якщо піти за цією логікою розподілу голосів у другому турі, то остаточний вибір знову буде майже пів-на-пів. Тому в найближчі три тижні знову почуємо і про факти фальсифікації виборчого процесу, і некомпетентість Центральної виборчої комісії, і про замовність даних самих екзит-полів. Риторика не зміниться, бо сучасна українська політична еліта не готова оперувати іншими доказами в передвиборній боротьбі.

Мене не розчарував результат Ющенка. Ті, хто відводив йому двовідсоткове політичне небуття – помилилися. Віктор Андрійович усе ще має певний аванс довіри, достатній для продовження політичної кар"єри.

Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко у другому турі збере голоси Яценюка та Тягнибока». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі