середа, 24 грудня 2008 09:09

Тимошенко розробила документ для імпічменту Ющенка

Тимошенко розробила документ для імпічменту Ющенка
Проект представлення народних депутатів "Про ініціювання питання відсторонення Президента України Ющенка Віктора Андрійовича з посади в порядку імпічменту у зв"язку з скоюванням злочинів" був розроблений юристами Блоку Юлії Тимошенко.

Тим часом, у ньому є низка фактів, що свідчать про те, що добиватися імпічменту Президента фракція БЮТ має намір спільно з Партією регіонів, пише Комерсант-Україна.

Першим в списку злочинів, за які Президент може бути відправлений до відставки, значиться видання ним указів про дострокове припинення повноважень Верховної Ради V скликання.

"Видання таких актів було безумовним свідоцтвом наміру Ющенко В.А. неконституційним шляхом припинити діяльність найвищого представницького органу, яким є Верховна Рада, що призвело до тяжких наслідків в економічній, політичній і соціальній сферах, оскільки з квітня по вересень 2007 року була припинена діяльність як Ради, так і народних депутатів", - говориться у документі.

Дії Глави держави, які свого часу дозволили БЮТ реалізувати план розпуску парламенту V скликання, на думку авторів представлення, містять ознаки злочину, передбаченого ст. 344 Кримінального кодексу ("незаконний вплив на народних депутатів з метою перешкоди виконанню службових обов"язків особою з використанням свого службового положення").

Автори документа також вважають неправомірним звільнення Ющенком у квітні-травні 2007 року трьох суддів Конституційного суду - Валерія Пшеничного, Сюзани Станік і Володимира Іващенка.

На їх думку, це було пряме втручання в діяльність судового органу з метою перешкодити виконанню ним обов"язків по здійсненню правосуддя і самовільне привласнення владних повноважень.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко розробила документ для імпічменту Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі