середа, 25 лютого 2009 09:17

Тимошенко отримає кредит від Росії через Світовий банк

Тимошенко отримає кредит від Росії через Світовий банк

Процес отримання кредиту від РФ у розмірі 5 млрд дол. знаходиться на етапі переговорів. Про це віце-прем"єр Григорій Немиря заявив на прес-конференції.

Він наголосив, що активну участь в процесі надання такого кредиту Україні беруть міжнародні організації.

"Один з варіантів отримання цієї двосторонньої допомоги у випадках, коли законодавство країн все ускладнює, це може бути надання кредиту через Світовий банк.

І саме тому ми зараз говоримо зі Світовим банком про можливість пришвидшення наступної позики та політику розвитку. Наступна позика передбачається зараз на липень, і ми хочемо пришвидшити цю наступну позику", - сказав він.

7 лютого прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко підтвердила інформацію про переговори щодо виділення Росією кредиту для України.

Відомо, що український уряд хоче позичити в Росії $5 млрд, тобто понад 40 млрд грн. Так прем"єр-міністр Тимошенко збирається покрити дефіцит бюджету. Росіяни дати кредит погодилися, але висувають політичні умови. Зокрема, щоб Україна відмовилася від претензій на спадщину СРСР.

Водночас Президент Ющенко називає такі домовленості неприпустимими, бо вони "порушують встановлені правові норми та мають виразні ознаки корупції".

За матеріалами: Реальна політика, Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко отримає кредит від Росії через Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі