пʼятниця, 28 вересня 2007 15:13

Тимошенко не домовлятиметься з Луценком і Кириленком

Лідерка БЮТ Юлія Тимошенко впевнена в тому, що після виборів буде демократична коаліція, демократичний уряд, а демократичні сили наберуть більше, ніж Партія регіонів і комуністи разом узяті.

Про це вона заявила сьогодні на прес-конференції в Києві, підбиваючи підсумки виборчої кампанії свого блоку.

Втім, шанси потрапляння комуністів до Ради вона оцінює, як 50/50. Більше нікого, крім ПР, БЮТ, НУ-НС і, можливо, комуністів, у парламенті не буде, — переконана Тимошенко.

У спілкуванні з журналістами Тимошенко приділила особливу увагу результатам своєї вчорашньої зустрічі з Президентом. "Наші угоди про співпрацю (між БЮТ і НУ-НС) було підписано давно, і вони в силі. Ми вчора з Президентом з цього приводу чітко визначилися", — підкреслила лідерка БЮТ.

Після численних прохань журналістів уточнити, який саме документ із величезної кількості їх договорів Тимошенко має на увазі, вона відповіла, що йдеться про угоду, підписану в лютому разом із Віктором Балогою. У ньому — три основні розділи: стратегія розвитку України; кадрові взаємини двох блоків; моральний кодекс поведінки.

Коментуючи сьогоднішній заклик В"ячеслава Кириленка підписати ще одну угоду, Тимошенко зазначила: "Я вважаю лідером помаранчевого блоку Президента Ющенка, а не когось іншого". "Договірна база наших відносин вже існує, і ми вчора про це чітко домовилися", — додала вона.

За словами Тимошенко, якщо Кириленко з Луценком чогось не розуміють, нехай краще самі ще раз зустрінуться з Президентом.

Формалізація коаліції, впевнена Тимошенко, відбудеться вже 1 жовтня, а її офіційне оголошення — за фактом оприлюднення офіційних результатів виборів.

У кожному разі, кандидатуру прем"єра запропонує та з демсил, яка за результатами виборів набере більше голосів "та інші сили не матимуть на цю кандидатуру права вето", решту посад буде поділено 50/50, пише "Обозреватель".



Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не домовлятиметься з Луценком і Кириленком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі