вівторок, 28 квітня 2009 12:33

Тігіпко Яценюку не конкурент - Карасьов

Тігіпко Яценюку не конкурент - Карасьов
Директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов заявив, що участь голови правління Сведбанку Сергія Тігіпка в президентських виборах буде вигідною прем"єр-міністру Юлії Тимошенко, але він не є технічним кандидатом.

Тігіпко не є ні технічним, ні топовим кандидатом у президенти

Коментуючи заяву Сергія Тігіпка про його намір брати участь у виборах президента, Карасьов, який, за інформацією українських ЗМІ, також є позаштатним консультантом голови Секретаріату Президента, сказав:

"Усе це буде грати об"єктивно без будь-яких можливих розрахунків, а в силу електоральної географії та електоральних мотивів буде грати на користь Юлі Тимошенко".


За словами політолога, Тігіпко не є ні технічним, ні топовим кандидатом у президенти. "Це кандидат другого ешелону, завдання якого не стільки виграти президентські вибори, скільки повернутися у велику політику", - запевнив Карасьов.

Він зазначив, що Тігіпко робитиме кроки щодо "перезапуску" партії Трудова Україна та утвердження в ролі її лідера із сподіванням на майбутню парламентську кампанію.

"Це кандидат не технічний, а стратегічний з точки зору стратегії торгівлі між першим і другим туром (виборів президента). Між першим і другим туром виникне проблема хто і кого буде підтримувати", - сказав Карасьов.

За його словами, в ході саме "цього торгу" і буде вирішуватися питання щодо "вмонтування учасників цієї торгівлі в майбутню конфігурацію влади".

"Тут вже покаже сама кампанія - діапазон цих призів для кандидатів другого ешелону досить широкий - від майбутнього прем"єрства до місць у майбутньому парламенті, структурах виконавчої влади", - сказав експерт.

Також Карасьов висловив сумнів, що Тігіпко може скласти серйозну конкуренцію можливому кандидату у президенти Арсенію Яценюку.

"Серйозної конкуренції не буде, оскільки сталася затримка на старті. І дуже важко цей старт зробити успішним, якщо порівнювати з рейтинговими позиціями Яценюка", - сказав політолог.

Коментуючи перспективи відбору голосів Сергієм Тігіпком у лідера Партії регіонів Віктора Януковича на сході країни, Карасьов зазначив, що для одного із кандидатів у президенти - Юлії Тимошенко - у східних областях України важливо мати якщо не ситуативного союзника, то хоча б партнера, який забиратиме голоси у Януковича і Яценюка.

За матеріалами: УНІАН, Кореспондент.
Зараз ви читаєте новину «Тігіпко Яценюку не конкурент - Карасьов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі