субота, 29 червня 2013 10:26

Тимошенко не повинна мати право балотуватися в президенти через судимість - ударівець

Тимошенко не повинна мати право балотуватися в президенти через судимість - ударівець
Валерій Карпунцов. Фото: glavcom.ua

Громадянин України, який має судимість, не повинен мати право балотуватися в президенти України, вважає народний депутат, член фракції УДАР Валерій Карпунцов.

"Дивно, що ми це питання обговорюємо. Як це, судимий чоловік, може бути на вищому посту? А звідки керувати, з в'язниці? Яким чином? Взагалі це словоблуддя в даному випадку, не може бути такого в демократичній державі ", - заявив Карпунцов в ефірі 5 каналу.

"Якщо можна пом'якшувати, сказати, що людина, судимий за тяжкий злочин, насильницький злочин, злочин проти прав громадян - якщо ми відпускаємо; іншого можна - нехай буде суджений за економічні, з необережності, не спричинили тяжкі наслідки, а за насильницькі не можна. Можливо в такому розрізі розглядати. Але в змагальному: може чи не може - звичайно, не може ", - зазначив ударовец.

Нагадаємо, напередодні позафракційний депутат Сергій Міщенко вніс на розгляд Верховної Ради законопроект із змінами до закону про вибори президента, пропонуючи дозволити засудженим громадянам балотуватися на пост глави держави. Міщенко не приховує, що підготував законопроект для того, щоб надати можливість екс-прем'єру Юлії Тимошенко балотуватися в президенти. "Юлія Тимошенко на з'їзді партії Батьківщина була висунута єдиним кандидатом. Я думаю, вона може бути обраною навіть з в'язниці ", - підкреслив він.

Зараз ви читаєте новину «Тимошенко не повинна мати право балотуватися в президенти через судимість - ударівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі