вівторок, 03 серпня 2021 14:23

Судова реформа: Зеленський підписав головні закони

Судова реформа: Зеленський підписав головні закони
Закони повернули з підписом президента. 3 серпня Фото: Офіс президента

Президент Володимир Зеленський підписав закони про реформування Вищої кваліфікаційної комісії суддів №3711-д, який Верховна Рада після вето ухвалила повторно з поправками від глави держави, та №5068 - щодо реформування Вищої ради правосуддя. Про це свідчать дані на сайті парламенту.

Обидва документи повернули з підписом президента 3 серпня. Їх називають головними для судової реформи.

13 липня Верховна Рада ухвалила закон про відновлення роботи Вищої кваліфікаційної комісії суддів. Наступного дня ухвалила закон про порядок обрання на посади членів Вищої ради правосуддя і діяльності дисциплінарних інспекторів ВРП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чиновникам заборонили їздити в зону ООС

У середині червня посли країн "Великої сімки" та ЄС зверталися до Зеленського з персональним листом, у якому переконували його в необхідності внесення змін до законопроєктів щодо реформування ВРП і ВККС. Після першого ухвалення Зеленський наклав вето на законопроєкт про ВККС через суперечливість його статей про вагу голосу міжнародних експертів і повернув його зі своїми пропозиціями.

Зараз ви читаєте новину «Судова реформа: Зеленський підписав головні закони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі