четвер, 27 жовтня 2011 11:11

Спецтема: Луценко за ґратами

Суд відмовив захисту Луценка і продовжив допитувати свідка

Суд відмовив захисту Луценка і продовжив допитувати свідка

Печерський суд відмовив у клопотанні захисту екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка щодо проведення його обстеження та лікування.

Про це повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Суддя Сергій Вовк повідомив захисту, що суд звертає увагу департаменту з питань виконання покарань на неналежне медичне забезпечення підсудного та на наявність у нього хвороб. За його словами, протягом місяця департамент має прозвітувати про стан справ зі здоров'ям підсудного.

Після того суд продовжив допит свідків у справі Луценка. Зараз допитують заступника начальники Науково-дослідного інституту МВС України Володимира Криволапчука.

Свідок повідомив, що 5 разів був на допиті у ГПУ під час досудового слідства, зокрема три рази щодо питання нагородження водія Луценка Леоніда Приступлюка.

Він звернув увагу, що нагородження регулювалися дисциплінарним статутом та наказом міністерства. Свідок також повідомив, що Приступлюка нагороджувалися за міжнародне співробітництво у правоохоронній діяльності у грудні 2005 року, відзнакою "Хрест Слави" у лютому 2006 року, відзнакою "Лицар закону" у травні 2006 року, нагородним знаком "Закон і честь" у лютому 2009 року, а з нагоди Дня Незалежності у 2005 році йому вручили вогнепальну зброю.

Свідок також повідомив, що йому надавався на ознайомлення витяг з наказу про надання службового житла Приступлюку, однак наголосив, що підготовкою матеріалів з приводу цього питання займався департамент, в якому працював водій Луценка.

Зараз ви читаєте новину «Суд відмовив захисту Луценка і продовжив допитувати свідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі