неділя, 28 січня 2018 00:53

СПУ вигнала Іллю Киву зі своїх лав

СПУ вигнала Іллю Киву зі своїх лав
Ківу звинуватили в "рейдерському захопленні" СПУ і виключили з партії. Фото: Podrobnosti

Соціалістична партія України на засіданні політради і центральної контрольної комісії 27 січня виключила зі своїх лав колишнього радника міністра внутрішніх справ України Іллю Ківу.

Лідер партії Петро Устенко заявив, що засідання зібрали в зв'язку зі спробою "рейдерського захоплення партії", передає "Уніан".

24 січня ввечері чиновники Мін'юсту сфальсифікували документи і викинули з реєстру все керівництво СПУ на чолі з лідером партії Петро Устенко і підмінили склад політради, змінили структуру політради партії в цілому, змінили структуру органів і статуту СПУ. Вони вирішили ввести в СПУ праворадикалів. Вони здійснили спробу рейдерського захоплення політсили. Цей факт має розслідувати НАБУ, факт злому державного реєстру та внесення завідомо неправдивих даних повинна розслідувати СБУ", – сказав лідер СПУ.

Він додав, що після обрання Ківи головою Соцпартії той не виконав жодної своєї обіцянки.

"Ківа спробував рейдерським способом захопити партію і зробити її інструментом розбрату лівого поля. Він працює проти політичної сили, тому перебування його в рядах Соцпартії є неможливим", - заявив Устенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Киву освистали в соцмережах

Також він пояснив, що відповідно до статутних документів СПУ, голова СПУ не є керівником СПУ, не має права підпису на документах політсили, не є членом політвиконкому і політради партії, не має права голосу на засіданнях, а лише має право в майбутньому очолити фракцію у Верховній Раді і від її імені подавати СПУ в органах влади.

Ківа в коментарі "Громадському радіо" заперечує виключення його з партії.

"Будь-які заяви шарлатанів і аферистив не мають під собою ніякої юридичної сили. Ми не будемо обговорювати кожен зойк афериста. Є юридичні підстави, буква закону. На сьогодні головою партії є Ківа Ілля Володимирович... На сьогоднішній день Устенко – всього лише зрадник України, який був спійманий на змові з Кремлем по викачуванню грошей і на отриманні грошей на розвертывание політичних процесів всередині нашої країни", – сказав екс-радник глави МВС.

Ілля Кива заявив, що братиме участь у виборах президента у 2019 році.

Звичайно, я буду брати участь (у виборах – ред.), мені зараз вже потрібно себе готувати. По-іншому ти ніяк не переможеш. Це змагання, це спорт", - заявив політик.

Зараз ви читаєте новину «СПУ вигнала Іллю Киву зі своїх лав». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі