понеділок, 19 серпня 2019 15:17

Справа Окружного адмінсуду може мати політичний характер - ЗМІ

Справа Окружного адмінсуду може мати політичний характер - ЗМІ
ЗМІ вказали на політичний характер справи проти ОАСК: відповідь минулої влади на рішення на користь ПриватБанку. Фото: Укрінформ

Справа проти Окружного адміністративного суду Києва може мати політичний характер, оскільки багато судових рішень були прийняті врозріз з інтересами команди колишньої влади.

Про це пише РБК-Україна.

Зокрема, рішення про визнання незаконною приватизацію ПриватБанку і визнання недійсним договору купівлі-продажу його акцій, рішення про призупинення повноважень Уляни Супрун на посаді в.о. міністра охорони здоров'я і тд. "Колишня влада вирішила "вдарити" безпосередньо по непокірному суду", - пише видання.

Нагадаємо, 26 липня в суд з обшуками прийшли співробітники НАБУ і Генпрокуратури. Слідство вважає, що голова і деякі судді ОАСК нібито виносили завідомо неправосудні судові рішення і втручалися в діяльність судових органів. 20 серпня, коли Вища рада правосуддя буде розглядати клопотання прокуратури про відсторонення глави Окружного адмінсуду Києва Павла Вовка, а також судді Ігоря Погрібінченка.

На думку автора матеріалу, рішення ВСП стане тестом на незалежність судової системи від представників колишньої влади. "Зараз є всі підстави вважати, що поки не змінилося керівництво Генпрокуратури та антикорупційних органів, колишня влада може продовжувати впливати на правоохоронні структури", - пише видання.

Як повідомляли ЗМІ з посиланням на адвоката ОАСК Євгена Солодко, під час обшуку співробітники ГПУ нібито пошкодили сервер суду і вилучили матеріали деяких справ, в яких фігурують директор НАБУ Артем Ситник і глава департаменту спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк.

Зараз ви читаєте новину «Справа Окружного адмінсуду може мати політичний характер - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі