вівторок, 07 вересня 2010 08:37

Союзники "регіоналів" назвали їх безсовісними

Союзники "регіоналів" назвали їх безсовісними

Представники проросійських політичних сил Криму були навмисне не допущені до участі в жеребкуванні по формуванню виборчої комісії автономії.

Про це заявив перший віце-спікер кримського парламенту, співголова всекримського руху "Російська єдність" Сергій Цеков, повідомляє УНІАН.

Він назвав такі дії безсовісними.

"Це зовсім безсовісні дії. Подання на три місця від непарламентських політсил подали 36 зареєстрованих в автономії партій. З цього числа 26 партій під надуманим приводом були виключені з жеребкування", - заявив він.

"У тому числі - партії, які стоять на захисті прав росіян і російськокультурних кримчан. Це "Російський блок", "Слов"янська партія" та "Авангард", яка зараз перетвориться в партію "Російська єдність", - повідомив Цеков.

За його словами, було виключено усі партії, які знаходяться в опозиції до нинішньої влади.

"Нам жодних зауважень з приводу неправильно оформлених документів пред"явлено не було", - додав співголова "Російської єдності".

Парламент Криму в понеділок на сесії затвердив склад виборчкому. До нього увійшли 18 осіб. Комісію очолив представник Партії регіонів.

У свою чергу, представники Партії регіонів вважають, що виборчком сформований "виключно на принципах, що забезпечують чесне і прозоре проведення на території Криму виборів до місцевих органів влади всіх рівнів".

Нагадаємо, що згідно до нового закону про місцеві вибори, до складу виборчкомів входять представники парламентських партій, а також три представники від інших політичних сил, які визначені жеребкуванням.

Проросійські партії неоднаразово заявляли про підтримку Партії регіонів. Хоча й були незадоволені політикою президента Януковича стосовно російсьої мови.

Зараз ви читаєте новину «Союзники "регіоналів" назвали їх безсовісними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі