понеділок, 25 жовтня 2021 16:31

РНБО опублікувала список прокремлівських Telegram-каналів
3

В Україні є низка Telegram-каналів, що просувають проросійські наративи.

Список опублікувала Рада національної безпеки і оборони.

20 жовтня РНБО оприлюднила глосарій назв, термінів і словосполучень, які рекомендовано використовувати у зв'язку з тимчасовою окупацією Російською Федерацією Криму і окремих районів Донецької та Луганської областей.

Після цього відбулася комплексна, скоординована кампанія зі спроб дискредитації цього глосарію з боку проросійських каналів у Telegram.

Серед таких - Klymenko Time, VESTI, Шептун, First, Новоstnoy. А також акаунти персональних блогів: Юрий Ткачёв, Андрей Манчук, КОРНИЛОВ, Максим Могильницкий, Вадим Рабинович, Moroz.Live.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пішов на х** у Москву" - ведучого телеканалу Мураєва обматюкали у Первомайську

Klymenko Time – медійний проєкт, що належить колишньому міністрові доходів і зборів – Олександрові Клименку. У грудні 2017 року Служба безпеки України провела обшук у студії YouTube каналу. Канал часто розповсюджував проросійські та спрямовані проти України публікації.

Vesti – канал видання Vesti.ua, що належить медіахолдингу "Мультимедіа-інвест груп". Головою холдингу є колишній прессекретар і цивільна дружина Клименка – Ольга Семченко, повідомляє РНБО.

"Не є несподіванкою, що особисті інтереси Клименка спрямовані на розхитування суспільно-політичної ситуації в Україні, підтримку сепаратистських рухів. Ці канали і пов'язані з ними медіа вже неодноразово було помічено у просуванні інтересів проросійських діячів", – заявили в РНБО.

"Шептун" активно цитує прокремлівських пропагандистів, First належить до пулу, підтримуваного РФ.

Ці два канали адмініструються користувачем @A_menejer (він же @A_manager2 і @Arhangel.

Реальна особа, що стоїть за адмініструванням, відома правоохоронним органам і нині перебуває в розшуку.

@A_menejer також адмініструє прокремлівські канали: "Легитимный", "Резидент", "ЗеРада", Новоstnoy.

Існує розгалужена мережа пропагандистських ресурсів, які працюють в інтересах РФ. Ця мережа орієнтована на проведення дискредитаційних, дезінформаційних кампаній проти України для розхитування внутрішньополітичної ситуації, заявили в РНБО.

У березні президент Володимир Зеленський створив Центр протидії дезінформації.

Його керівником у квітні призначив Поліну Лисенко.

Зараз ви читаєте новину «РНБО опублікувала список прокремлівських Telegram-каналів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі