вівторок, 03 липня 2018 13:51

Зміна складу ЦВК - це фіговий листок для влади - Ніколаєнко

Зміна складу ЦВК - це фіговий листок для влади - Ніколаєнко
Глава "Основи" Андрій Ніколаєнко вважає, що зміна складу ЦВК без вдосконалення виборчого законодавства нічого не змінить у політичній площині. Фото: www.rbc.ua

Зміна складу Центральної виборчої комісії перезріла ще 3 роки тому. І зараз дії влади щодо термінового оновлення складу комісії виглядають безглуздо. Про це в ефірі телеканалу NewsOne заявив глава партії "Основа" Андрій Ніколаєнко, коментуючи майбутню зміну складу ЦВК.

"Спроба зміни складу Центральної виборчої комісії - це як фіговий листок. Влада намагається цим прикрити свій "сором". Нелегітимний склад ЦВК працює вже понад трьох років, але це нікого з влади не бентежило весь цей час. Владі було вигідно мати такий "підвішений" склад комісії", - зазначив Андрій Ніколаєнко.

За словами глави "Основи", зміна складу комісії без вдосконалення виборчого законодавства нічого суттєво не змінить у політичній площині.

"Будь-яка зміна складу ЦВК за чинного виборчого законодавства - з його "гречкою", мажоритаркою і відсутністю відповідальності за фальсифікації - ні на що не вплине. Та й сам принцип формування комісії зараз недемократичний - склад ЦВК формують парламентські партії, чий рейтинг перебуває на рівні статистичної похибки. Тому потрібно змінювати виборче законодавство. Лідер партії "Основа" Сергій Тарута в законопроекті №7366-6 вже ініціював скасування мажоритарної системи і низку інших прогресивних змін", - наголосив Андрій Ніколаєнко.

У четвер, 5 липня, Верховна рада України планує розглянути зміну складу Центральної виборчої комісії.

Зараз ви читаєте новину «Зміна складу ЦВК - це фіговий листок для влади - Ніколаєнко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі